1 – OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2 – KORÝŠI
a výrobky z nich
3 – VEJCE
a výrobky z nich
4 – RYBY
a výrobky z nich
5 – PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
a výrobky z nich
6 – SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)
a výrobky z nich
7 – MLÉKO
a výrobky z něj
8 – SKOŘÁPKOVÉ PLODY
8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové
ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 makadamie a výrobky z nich
9 – CELER
a výrobky z něj
10 – HOŘČICE
a výrobky z ní
11 – SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
a výrobky z nich
12 – OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13 – VLČÍ BOB (LUPINA)
a výrobky z něj
14 – MĚKKÝŠI
a výrobky z nich